2016-12-12 11:52:48

U Gortanu provedena vježba evakuacije

Srednja škola „Vladimir Gortan“ Buje održala je vježbu evakuacije kako bi se provjerila i povećala učinkovitost sustava za zaštitu i spašavanje.

 

Vježba je održana uz koordinaciju stručne službe škole, a u vježbi su učestvovali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Umag (5 vatrogasaca), Policijske postaje Buje(1 policajac) te volonteri Crvenog križa Bujštine (11 volontera).

Kako bi djelatnicima i učenicima škole ukazali na važnost spremnog, odgovornog i prikladnog ponašanja u slučaju izbijanja požara, isti su trebali izvršiti sve potrebne radnje. Evakuacija je provedena kroz simulaciju koja je uključivala samu dojavu požara, zbrinjavanje „ozlijeđenih“ učenika, evakuaciju svih učenika i djelatnika škole, intervenciju vatrogasaca koji su iz zgrade evakuirali ozlijeđene učenike, a o njima se dalje brinula ekipa Crvenog križa Bujštine. Tijekom simulacije ekipa Crvenog križa je djelatnicima škole koji su obučeni za pružanje prve pomoći pomogla da obnove znanje o zbrinjavanju osoba ozlijeđenih u nesretnim slučajevima. Kako je sve to izgledalo u praksi pogledajte u kratkom video uratku koji vam donosimo u nastavku.

Napisala: 

Tarita Štokovac, prof.


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje