2016-11-15 09:31:00

„KLIKAJ, PROTIV OVISNOSTI SPIKAJ!“

NATJEČAJ ZA NAJBOLJE VIZUALNO RJEŠENJE U BORBI  PROTIV OVISNOSTI

U okviru promotivne akcije "Bježi!Via!" - kampanje protiv bolesti ovisnosti, Kabinet župana Istarske županije objavljuje Natječaj za izbor idejnog rješenja vizualnog identiteta  u borbi protiv ovisnosti pod nazivom:

„KLIKAJ, PROTIV OVISNOSTI SPIKAJ!“
U ovogodišnjoj akciji Bježi/Via! koja se zove Klikaj, protiv ovisnosti spikaj! pozivamo učenike i studente  da pokažu svoju kreativnost u dizajniranju na Teme:
1-Klikaj, protiv droge spikaj
2-Klikaj, protiv alkohola spikaj
3-Klikaj, protiv kocke i igrica spikaj
Najbolji radovi postali bi noseći vizualni identiteti za akcije koje će  se tijekom 2017. godine odvijati u Istarskoj Županiji.

1. UVJETI

Na Natječaju mogu sudjelovati učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola te studenti s područja Istarske županije na način da se uključe u akciju za maštovito, jasno ili duhovito  vizualno rješenje  koje će ukazati kako je eksperimentiranje sa opojnim sredstvima štetno. Tehnike izrade radova koji se pojavljuju u natječaju „Klikaj, protiv ovisnosti spikaj!“  su stvar slobodnog izbora i svi pojedinci i skupine mogu se okušati u različitim tehnikama rada, od standardnih do eksperimentalnih u kojima se mogu upotrebljavati moderna pomagala, digitalni aparati i mobiteli.

2. IZBOR RADOVA

Prijavljene radove vrednovati će Stručno povjerenstvo Istarske županije. Sud Povjerenstva temeljit će se na spoznajnim i stvaralačkim mogućnostima određene dobi, a prosudba radova na

postignutoj razini originalnosti i izražajnosti
usklađenosti s dosadašnjim komunikacijskim konstantama i ciljevima akcije Bježi!/Via!
preglednosti i razumljivosti rješenja i mogućnostima implementacije u različitim medijima.

Povjerenstvo u kojem će se nalaziti marketinški stručnjaci, profesori te idejni pokretači kampanje Bježi/Via odabrat će najbolja vizualna rješenja i predložiti ih na glasanje posredstvom društvene mreže Facebook putem popularnog „lajkanja“. Onaj uradak koji bi do određenog datuma u tekućoj godini skupio najviše „lajkova“ bio bi proglašen pobjednikom.

3. DODATNE SMJERNICE PRI OSMIŠLJAVANJU VIZUALNOG IDENTITETA:

Kampanja BJEŽI!VIA! kao akcija usmjerena na primarnu prevenciju postavila je temelje novom originalnom i „ležernijem“ pristupu problemu ovisnosti kroz kreativna i pozitivna promotivna rješenja koja su lako prihvatljiva djeci i mladima. Jednostavan naziv kampanje, lako pamtljiv i prepoznatljiv, upotreba dijalekta i slenga kao specifičnog urbanog govora i izraza mladih, upotreba humora, pozitivnih primjera, upotreba neobičnih rješenja s atraktivnim, gotovo „otkačenim“ rješenjima učinila su kampanju BJEŽI!VIA! efektnom, prepoznatljivom, originalnom.

4. NAGRADE

Nagrade se dodjeljuju za svaku od tema:

1. Klikaj, protiv droge spikaj

2. Klikaj, protiv alkohola spikaj

3. Klikaj, protiv kockem i igrica spikaj

Za nagrađene radove svake od tema dodjeljuju se slijedeće nagrade:

1. nagrada – tablet računalo 

2.nagrada – poklon paket BJEŽI!/VIA!

Svi pristigli radovi bit će predstavljeni na web i facebook stranicama kampanje www.bjezi-via.com

PRAVA PRIMJENE I KORIŠTENJA NATJEČAJNIH RADOVA
Dodjelom nagrade pobjedniku Natječaja, natječajni rad postaje vlasništvo Naručitelja, te ga dalje ima pravo upotrebljavati bez ikakvih dodatnih odobrenja i ograničenja autora.

6. ROK ZA PREDAJU I NAČIN DOSTAVE RADOVA

Radovi se prijavljuju do 15. veljače 2017. godine, putem mejla na adresu bjezi.via@gmail.com  s naznakom za Natječaj
 

Svaki rad mora sadržavati slijedeće podatke:

Ime i prezime
E – mail adresa i kontakt telefon
Naziv i adresa škole/fakulteta
Vizualno rješenje kao tekst, crtež, fotografija, video, ostalo

Natječaj završava prezentacijom i nagrađivanjem najuspješnijih radova.

BJEŽI/VIA TEAM


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje