2016-04-29 11:55:38

Živim život BEZ nasilja

14.4.2016. učenici prvog i drugog razreda naše škole, zajedno s učenicima Gospodarske škole i Talijanske srednje školke "Leonardo da Vinci" i učenicima osmog razreda osnovnih škola iz Buja i Oprtlja sudjelovali su u edukativnoj manifestaciji organiziranoj s ciljem borbe protiv nasilja u kino dvorani POU Buje.

Prikazan je igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“, s ciljem podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja kod djece i mladih.  Film je posvećen Miroslavu Tunjiću, sedamnaestogodišnjaku kojeg su 14. studenog 2010. godine pretukla dva mladića. Miroslav je preminuo od zadobivenih ozljeda. Osim Miroslavu, ovaj film je posvećen i svim drugim mladim osobama koji su bili žrtve nasilja. Filmom se poziva javnost na odabir pozitivnih životnih vrijednosti, čime se pridonosi jačanju tolerancije.

Inicijativu je pokrenula policijska postaja Buje u suradnji s Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Buja.

Nakon prikazivanja filma učenici TSŠ Leonardo da Vinci izveli su skeč u kojem su prikazali probleme učenika u novoj sredini. Prikazan je i video uradak pod nazivom „Reci nešto- Say something“,  nastao u suradnji Gradskog društva crvenog križa Buje i Srednje škole Vladimir Gortan, koji govori o volontiranju mladih osoba, kao jednom od načina borbe protiv nasilja.

Učenicima su se obratili i gradonačelnik Buja i pomoćnik načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju.

Program je završio prigodnim zahvalnicama , koje je gradonačelnik podijelio učenicima s područja Bujštine, koji su se u proteklom razdoblju svojim ponašanjem i zalaganjem protiv nasilja, istaknuli kao promotori nenasilja. Zahvalnicu je dobio i učenik naše škole Ivan Kukuljan.


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje