2016-04-11 10:15:40

Naša Maria ima pobjednički stav

Naša učenica Maria Djerdjaj nikad ne miruje. Prijavila je svoj rad na natječaj „Imam stav!“ kojeg organizira Ured za informiranje Europskog parlamenta, a namijenjen je srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske. Bilo je to službeno prednatjecanje za sudjelovanje u programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Natječaj je bio otvoren od 11. ožujka 2016. do 3. travnja 2016., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su na evaluaciju poslati svoje kreativne i originalne video-radove ili plakate.

Video ili plakat morali su sadržavati kreativni odgovor na naslov "Imam stav!" i adresirati jednu od ponuđenih tema;

•         Ljudska prava: heroji našeg vremena

•         Nezaposlenost mladih

•         Migranti u EU

•         Digitalna revolucija: stagnacija ili inovacija?

•         Uspjeh ili neuspjeh: nova rješenja za održivu Europu

Tri najoriginalnija video ili vizualna odgovora na izazov "Imam stav!" osvajaju pravo sudjelovanja u programu "Euroscola" Europskog parlamenta - odnosno tri subvencije za putovanje u Strasbourg (Francuska) za 24 učenika i 2 mentora srednjih škola koju pohađaju pobjednici.

Na natječaj je  pristiglo  više od 80 prijava, iz gotovo svih hrvatskih regija.

Iako je predviđeno da tri najoriginalnija uratka osvoje putovanje u Strasbourg, uslijed velikog broja izvrsnih radova žiri je odlučio povećati broj kvota na ukupno šest.

Maria Djerdjaj, učenica III.d razreda programa ekonomija, trgovina i poslovna administracija, smjer ekonomist nagrađena je u kategoriji posteri.


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje