2016-04-11 09:14:42

Postani eTwinning ambasador

Aktivnost eTwinning promiče suradnju europskih škola putem informacijsko - komunikacijskih tehnologija (IKT), pružajući pritom podršku, alate i usluge za škole.

Portal eTwinning (www.etwinning.net) je glavno mjesto suradnje i susreta u sklopu ove aktivnosti. Dostupan na 28 jezika, portal danas okuplja gotovo 230 277 članova uključenih u više od 5462 projekata diljem Europe.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavljuje natječaj za učenike pod nazivom „Učenički eTwinning ambasadori”. Cilj ovog natječaja je odabrati učenika koji će po uzoru na eTwinning ambasadore surađivati s Nacionalnom službom za podršku te promicati eTwinning i odgovorno korištenje Interneta među vršnjacima (kolegama u školi/razredu).

 

Natječajem će se odabrati jedan učenik ambasador čiji uradak najbolje pokazuje što za njega znači pojam odgovornoga digitalnoga građanina i kako on kao tinejdžer može pridonijeti po tom pitanju prilikom svakodnevnoga korištenja Interneta i IK tehnologija. Prijaviti se mogu svi učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj. 

Krajnji rok za podnošenje prijava je 22. travnja 2016. godine.

Prijava se sastoji od digitalnog uratka i osobnih kontakata učenika. Digitalni uradak može biti prezentacija, poster, videozapis, fotografija, digitalna priča, strip ili drugi uradak izrađen pomoću web 2.0 alata (Glogster, Prezi, Animoto, GoAnimate, MixBook, Kizoa i slično). Učenici mogu poslati rad povezan s odgovornom i sigurnom uporabom Interneta i IK tehnologija, i ostalim temama koje se tiču digitalnog građanstva.

 

Više detalja o natječaju potraži na http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-ucenike-ucenicki-etwinning-ambasadori-/


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje