2014-07-15 11:35:16

Svečani prijem državnih prvaka Istarske županije

U organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije 2.srpnja 2014. godine u prostorijama Zajednice Talijana u Puli, održan je svečani prijem za učenice  i učenike osnovnih  i srednjih škola koji  su na državnim natjecanjima po  pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima osvojili prvo mjesto.  Riječ je  o 25 učenika i  učenica osnovnih te njih 41 iz srednjih škola Istarske županije.

Prijem je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan. Istaknula je iznimno zadovoljstvo uspjehom učenica i učenika te zahvalila mentorima na  predanom radu s učenicima.

Pročelnica  UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, čestitala je  učenicima i navela da su ostvareni uspjesi zalog za budućnost, dok je zamjenica župana Viviana Benussi napomenula da učenici ostvarenim uspjesima ne promoviraju  samo školu iz koje dolaze i grad, nego i cijelu Županiju. Kao zahvalu, podijelila im je prigodne nagrade za ostvarene uspjehe u društvenim, prirodoslovnim, kulturno-umjetničkim i sportskim ostvarenjima.

Među nagrađenim učenicima bile su i naše državne prvakinje,  a to su Matea Radešić (3.a) iz talijanskog jezika s mentoricom Valentinom Štefanić Lakošeljac te pobjednice u natjecanju mladeži HCK, Maja Krmpotić  Đurđević  (3.a), Mateja Napravnik (2.a),  Lana Flanjak (2.a), Nina Turina  (2.a), Melisa  Keranović (2.d) i Lara Valenta (2.d) u  pratnji mentora Hrvoja  Kovačevića.


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje