2014-06-18 09:31:40

Dodjela Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima i njihovim mentorima šk.godina 2013./2014.

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i brojnim udrugama provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 31 kategoriji, na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 14.lipnja 2014.godine nagradila je državne i međunarodne prvake Oskarom znanja.

Priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2013./2014.godini. Iz naše Škole, nagrađena je učenica 3.razreda gimnazije Matea Radešić, osvojivši 1.mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika pod mentorstvom profesorice Valentine Štefanić Lakošeljac. Svečanosti su prisustvovale i učenice naše Škole: Maja Krmpotić Đurđević, vođa ekipe (III.a), Mateja Napravnik (II.a), Nina Turina (II.a), Melisa Keranović (II.d), Lara Valenta (II.d) i Lana Flanjak (II.a) koje su po treći put za redom pobijedile na državnom natjecanju mladeži HCK uz mentora Hrvoja Kovačevića.

Simboličnu nagradu, skulpturu Oskar znanja, rad akademske kiparice Vlaste Zelenko, nagrađenima su uručili Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje. Vinko Filipović je čestitao učenicima na uspjehu koji će odrediti njihov život i karijeru u pozitivnom smislu, čestitajući i mentorima na trudu, motiviranosti i zalaganju koje ulažu u radu s učenicima, a pomoćnica ministra zahvalila je prisutnima što promiču ideju društva znanja, pogotovo danas kad to nije tako zbog poremećenog sustava vrijednosti.

Svečanost dodjele Oskara znanja glazbenim nastupima uveličao je ženski zbor IX. gimnazije u Zagrebu, Martin Kutnar, učenik Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, pobjednik u nekoliko kategorija na Natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, i Andrea Šimić učenica Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba, također pobjednica u kategoriji flaute.

Obraćajući se u ime svih nagrađenih, Elizabeta Gegić, učenica 7.razreda OŠ Retkovec iz Zagreba i ovogodišnja pobjednica državnog natjecanja u debati, se zahvalila svima koji prepoznaju talent i potiču marljive i odgovorne učenike.


Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje