preskoči na sadržaj

Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje

Login
Anketa
Što vam je najvažnije u školi?






Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 12. 2014.

Ukupno: 306965
Ovaj mjesec: 1559
Ovaj tjedan: 262
Danas: 4
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Vinariji Kozlović, Hotelu San Rocco iz Brtonigle, poljoprivrednom obrtu „Veralda“ iz Kršina, agroturizmu „ San Mauro“ iz Momjana i Hotelu Nautica iz Novigrada
Autor: Kristijan Buždon, 19. 12. 2013.


28. i 29.5. 2013. organizirana je terenska nastava u kojoj su sudjelovali učenici I.c, II.c, i III.c razrednog odjela programa Turizam i ugostiteljstvo, hotelijersko-turistički tehničar. Pod vodstvom profesorice Mikaele Biloslav učenici su posjetili jedno agroturističko domaćinstvo, dva hotela i dvije vinarije.

U Momjanu učenici su posjetili agroturizam San Mauro u vlasništvu Libera Sinkovića, nadaleko poznatog po svojem momjanskom muškatu. Kako sam kaže, od 17. stoljeća generacijama se očuvala tradicija uzgoja stoke i proizvodnje vina, ulja, povrća i voća. Samo imanje proteže se na 15 hektara, a ponuda je zbilja velika. Mjesta ima dovoljno, u 10 apartmana može se smjestiti 24 osobe. A tu su još i restoran sa 50 mjesta te vinski podrum i kušaonica. Jela se gotovo u potpunosti pripremaju od vlastitih proizvoda: juhe, pašta sa tartufima, gljivama, šparogama, divljač, pršut i kobasice. Nudi se i 30-ak različitih rakija. Radi tijekom čitave godine.

Nakon što su gospodin Sinković i njegov sin Sergej upoznali učenike sa poviješću i sadašnjošću njihovog obiteljskog biznisa slijedila je degustacija.

U sklopu navedene terenske nastave učenici su posjetili Hotel San Rocco iz Brtonigle i Hotel Nauticu iz Novigrada.

Ljubazni zaposlenici proveli su učenike kroz hotel. Hotel San Rocco četiri je godine za redom proglašavan najboljim malim obiteljskim hotelom na Jadranu. Namijenjen je posjetiteljima koji traže mirnu i intimnu atmosferu okruženu netaknutom prirodom. Njeguje istarsku tradiciju, a odlikuje ga iznimna gastrološka i enološka ponuda te jedan od najpoznatijih restorana ove regije.

U Hotelu Nautica iz Novigrada dočekao nas je šef recepcije gospodin Edi Zornada.

Gospodin Zornada učenike je upoznao sa organizacijom i tehnikom poslovanja hotela te učenicima pokazao nekoliko soba, apartmana, wellness i restaurant.

Hotel je dizajniran s posebnom pažnjom na detalje i opremljen sa 38 luksuznih soba sa dizajnerskim namještajem i 4 velika luksuzna apartmana. Sobe i apartmani dočaravaju kroz svoj dizajn atmosferu starih jedrenjaka. Sve sobe i apartmani  opremljeni su sa najnovijim LCD TV, minibarom, sefom, klima uređajem sa kontrolom temperature i mozaik kupaonicom i terasom s koje  gosti hotela imaju prekrasan pogled na more i stari grad Novigrad.

Učenik su posjetili i dvije vinarije.

Vinarija Kozlović nalazi se u skrivenoj slikovitoj dolini Vale kraj Momjana, a utemeljena je na obiteljskoj tradiciji četiri generacije obitelji Kozlović.

Učenike su na imanju dočekali ljubazni zaposlenici i poveli ih na stručni obilazak moderno opremljenog podruma te upoznali ih sa svim fazama proizvodnje vina, od obrade grožđa do završnog njegovanja vina. Nakon edukacije i razgledavanja učenici su  kušali poznata autohtona istarska vina u dvorani za degustaciju.

Učenici su posjetili i poljoprivredni obrt „Veralda“ iz Kršina.

Poljoprivredni obrt Veralda u vlasništvu je obitelji Visintin iz Brtonigle. Glavni proizvod čine kvalitetna vina sa sunčanih brežuljaka Bujštine. Vinogradi, uglavnom na bijeloj zemlji, koji se u dugom pojasu spuštaju gotovo do obale mora, isprekidani su jedino bujnim maslinicima. Ulje djevičanske čistoće drugi je važan proizvod ovog gospodarstva.

Gospođa Keti Visintin dočekala je učenike i ispričala im o nastanku i razvoju njihovog obiteljskog biznisa. U podrumima svoga obiteljskog biznisa pričala je učenicima o proizvodnji vina. Nakon edukativnog dijela uslijedila je degustacija vina.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju